Naša história

O nás

Naša filozofia

Ako to robíme

Naša história
Volám sa Oto Gálik a som vyštudovaný poľnohospodársky inžinier v Nitre. Po ukončení štúdia som pracoval pre spoločnosti z Holandska, Maďarska a Rakúska. Pracoval som aj ako nakupovač živých zvierat, kde náplňou mojej práce bolo vyhľadať najlepšie farmy po celom území Slovenska a nakúpiť ich pre export. Pri tejto práci som dospel k poznatku, že naše Slovenské býky sú kvalitatívne na vysokej úrovni a vyhovujú štandardom bohatých Európskych štátov kam sa vyvážali.

Odvahu ísť pracovať s mäsom som mal podmienenú faktom, že som tretia generácia mäsiarov a vždy ma to bavilo pracovať s mäsom. Základy ma naučila stará mama, ďalej otec a oficiálne to bolo potvrdené štátnou skúškou na univerzite z predmetov jatočníctvo a technológia mäsa. Odvahu mi tiež dodala osobná skúsenosť v krajinách kde som pracoval.

O nás
Sme rodina s tradíciou vo výkrme hovädzieho dobytka a ešte silnejšou mäsiarskou tradíciou od Lučenca. Náš príbeh začína ako podnet od priateľov a rodiny finalizovať naše býky ako následok absencie kvalitnej slovenskej hovädziny na pultoch predajní. Dňa 1.6.2020 registrujeme našu internetovú stránku na RVPS Lučenec spoločne so žiadosťou o registráciu distribútora a registrovanie chladiaceho auta na obslúženie našich zákazníkov. Dňa 1.7.2020 spracúvajú nášho prvého býka na jednom z lokálnych bitúnkov a mäsko sa expeduje našim prvým zákazníkom, ktorý si ho objednali.

 

Naša filozofia
Aj napriek úskaliam, ktoré nám rok 2020 priniesol, sa v ňom objavila nádej v lepšiu budúcnosť a rozhodli sme sa časť našej energie a úsilia vložiť do vybudovania odbytového kanálu spájajúci chovateľov, majiteľov malých bitúnkov okresoch Novohradu, Gemera a Hontu a ponúkať kvalitné mäso z býkov chovaných a spracovaných v našom regióne za pomoci internetu a sociálnych sietí.

Ako to robíme
Býkov na spracovanie vyberáme na firmách a u chovateľov, ktorých roky poznáme a spolupracujeme s nimi. Vyberáme najlepších býkov, kde prihliadame na bezchybný zdravotný stav, vek, plemeno a pohlavie. Vyberáme mäsové plemená a výhradne býkov. Farmy a farmárov navštevujeme počas celého roka. Kontrolujeme proces výkrmu priebežne od narodenia teliatka až po finalizovanie výkrmu preto, aby sme vedeli garantovať kvalitu mäsa.

Cows

Naša história

Naša história
Volám sa Oto Gálik a som vyštudovaný poľnohospodársky inžinier v Nitre. Po ukončení štúdia som pracoval pre spoločnosti z Holandska, Maďarska a Rakúska. Pracoval som aj ako nakupovač živých zvierat, kde náplňou mojej práce bolo vyhľadať najlepšie farmy po celom území Slovenska a nakúpiť ich pre export. Pri tejto práci som dospel k poznatku, že naše Slovenské býky sú kvalitatívne na vysokej úrovni a vyhovujú štandardom bohatých Európskych štátov kam sa vyvážali.

Odvahu ísť pracovať s mäsom som mal podmienenú faktom, že som tretia generácia mäsiarov a vždy ma to bavilo pracovať s mäsom. Základy ma naučila stará mama, ďalej otec a oficiálne to bolo potvrdené štátnou skúškou na univerzite z predmetov jatočníctvo a technológia mäsa. Odvahu mi tiež dodala osobná skúsenosť v krajinách kde som pracoval.

few cows on pasture at sunset

O nás

O nás
Sme rodina s tradíciou vo výkrme hovädzieho dobytka a ešte silnejšou mäsiarskou tradíciou od Lučenca. Náš príbeh začína ako podnet od priateľov a rodiny finalizovať naše býky ako následok absencie kvalitnej slovenskej hovädziny na pultoch predajní. Dňa 1.6.2020 registrujeme našu internetovú stránku na RVPS Lučenec spoločne so žiadosťou o registráciu distribútora a registrovanie chladiaceho auta na obslúženie našich zákazníkov. Dňa 1.7.2020 spracúvajú nášho prvého býka na jednom z lokálnych bitúnkov a mäsko sa expeduje našim prvým zákazníkom, ktorý si ho objednali.

 

Side view of farmer stretching hand with pile of forge to one of cows

Naša filozofia

Naša filozofia
Aj napriek úskaliam, ktoré nám rok 2020 priniesol, sa v ňom objavila nádej v lepšiu budúcnosť a rozhodli sme sa časť našej energie a úsilia vložiť do vybudovania odbytového kanálu spájajúci chovateľov, majiteľov malých bitúnkov okresoch Novohradu, Gemera a Hontu a ponúkať kvalitné mäso z býkov chovaných a spracovaných v našom regióne za pomoci internetu a sociálnych sietí.

Young man with pitchfork checking number on automatic collar on cow neck

Ako to robíme

Ako to robíme
Býkov na spracovanie vyberáme na firmách a u chovateľov, ktorých roky poznáme a spolupracujeme s nimi. Vyberáme najlepších býkov, kde prihliadame na bezchybný zdravotný stav, vek, plemeno a pohlavie. Vyberáme mäsové plemená a výhradne býkov. Farmy a farmárov navštevujeme počas celého roka. Kontrolujeme proces výkrmu priebežne od narodenia teliatka až po finalizovanie výkrmu preto, aby sme vedeli garantovať kvalitu mäsa.