Naša história
Volám sa Oto Gálik a som vyštudovaný poľnohospodársky inžinier v Nitre. Po ukončení štúdia som pracoval pre spoločnosti z Holandska, Maďarska a Rakúska. Pracoval som aj ako nakupovač živých zvierat, kde náplňou mojej práce bolo vyhľadať najlepšie farmy po celom území Slovenska a nakúpiť ich pre export. Pri tejto práci som dospel k poznatku, že naše Slovenské býky sú kvalitatívne na vysokej úrovni a vyhovujú štandardom bohatých Európskych štátov kam sa vyvážali.
Odvahu ísť pracovať s mäsom som mal podmienenú faktom, že som tretia generácia mäsiarov a vždy ma to bavilo pracovať s mäsom. Základy ma naučila stará mama, ďalej otec a oficiálne to bolo potvrdené štátnou skúškou na univerzite z predmetov jatočníctvo a technológia mäsa. Odvahu mi tiež dodala osobná skúsenosť v krajinách kde som pracoval.
O nás
Sme rodina s tradíciou vo výkrme hovädzieho dobytka a ešte silnejšou mäsiarskou tradíciou od Lučenca. Náš príbeh začína ako podnet od priateľov a rodiny finalizovať naše býky ako následok absencie kvalitnej slovenskej hovädziny na pultoch predajní. Dňa 1.6.2020 registrujeme našu internetovú stránku na RVPS Lučenec spoločne so žiadosťou o registráciu distribútora a registrovanie chladiaceho auta na obslúženie našich zákazníkov. Dňa 1.7.2020 spracúvajú nášho prvého býka na jednom z lokálnych bitúnkov a mäsko sa expeduje našim prvým zákazníkom, ktorý si ho objednali.
Naša filozofia
Aj napriek úskaliam, ktoré nám rok 2020 priniesol, sa v ňom objavila nádej v lepšiu budúcnosť a rozhodli sme sa časť našej energie a úsilia vložiť do vybudovania odbytového kanálu spájajúci chovateľov, majiteľov malých bitúnkov okresoch Novohradu, Gemera a Hontu a ponúkať kvalitné mäso z býkov chovaných a spracovaných v našom regióne za pomoci internetu a sociálnych sietí.
Ako to robíme
Býkov na spracovanie vyberáme na firmách a u chovateľov, ktorých roky poznáme a spolupracujeme s nimi. Vyberáme najlepších býkov, kde prihliadame na bezchybný zdravotný stav, vek, plemeno a pohlavie. Vyberáme mäsové plemená a výhradne býkov. Farmy a farmárov navštevujeme počas celého roka. Kontrolujeme proces výkrmu priebežne od narodenia teliatka až po finalizovanie výkrmu preto, aby sme vedeli garantovať kvalitu mäsa.